Over Léonie

selfieIk ben Léonie Sanders en al zolang ik me kan herinneren, schrijf ik. Begin groep 3 had ik al een dagboekje en dat bleef zo mijn hele basisschool- en middelbareschoolperiode. Fotoalbums staan volgepend met verkorte versies van de uitgebreide reisverslagen die ik schreef, of ik nou een paar dagen of twee weken wegging. Die reisverslagen schrijf ik overigens nog steeds.
Op de basisschool leerde ik nooit voor het wekelijkse dictee, omdat dat taalgevoel nou eenmaal in me zat blijkbaar. Het Groot Dictee op televisie volg ik al jarenlang trouw en in juni 2014 ben ik zelfs tweede geworden bij het Heemsteder Dictee. Een enorme eer voor iemand die zo gek is op taal en dictees.

Het kon dan ook niet anders dat ik iets met schrijven zou gaan doen ‘later’. Sinds mijn tienerjaren heb ik een aantal keer een weblog gehad en meegewerkt aan FutureNews, de jongerenkrant die in 2004 voor het eerst werd uitgebracht, maar helaas maar korte tijd bestond.
Na het VWO wilde ik naar de universiteit en koos ik voor Literatuurwetenschap. Uiteindelijk bleek dit toch niet zo bij me te passen. Ik heb wel mijn bachelor afgerond, en in mijn laatste jaar een half jaar de minor Journalistiek op de Hogeschool Utrecht gevolgd. Toen wist ik zeker: dít is wat ik wil. Na een jaar werken om te sparen begon ik aan de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Hier bloeide ik op én open: dit was wat ik het liefste deed. Schrijven, radio maken, praktisch bezig zijn, samen met anderen tot een mooi eindproduct komen.

Na vier jaar had ik het felbegeerde diploma in handen, maar doordat ik geen leuke baan kon vinden in de media, bleef ik bij mijn bijbaantje bij de Etos hangen en groeide ik door naar assistent-manager. In de tussentijd bleef ik wel schrijven op weblogs en in het Ajaxfanzine De Meersche Helden. Sinds oktober 2015 schrijf ik recensies voor de website van het theatermagazine Scènes en inmiddels heb ik verscheidene andere opdrachtgevers (gehad).

Ik kan over vrijwel alles schrijven, maar mijn interesses liggen op het gebied van human interest, voetbal, health/gezondheid, theater, internet, bloggen, iPhone en de (geestelijke) gezondheidszorg.